Telefon
0 266 245 41 59
E-Mail
info@balıkesircambalkon.com
Çalışma Saatleri
Cuma 08:00 - 19:00

Cam Balkon Özellikleri

Cam  Balkon Özellikleri
13
Aralık

Cam Balkon Özellikleri

Cam Balkon Özellikleri

Cam balkon, evlerin en önemli yerlerinden biri olan balkonların doğal görüntüsünü ve açıklığını koruyabilmek adına gerçekleştirilen bir uygulamadır. Raylı sistem olarak uygulanan can balkonlarda hareketlilik sağlanabilmekte ve açılıp kapatma işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Böylelikle kişiler, tercihleri doğrultusunda diledikleri zaman balkonlarını tamamen açarak kullanabilmekte, diledikleri zaman camları kapatarak dış ortam ile ilişkisini kesebilmektedir. Cam balkonlar, açık ev kapalı kullanılabilirlik sağlaması açısından oldukça işlevsel bir uygulamadır.

Cam balkon sistemleri sayesinde evler ile balkonlar arasında görsel bir uyum yakalanabilmektedir. Sunduğu işlevselliğin yanı sıra, evlerin değerinin artmasına da aracı olan cam balkon uygulaması günümüzde oldukça fazla tercih edilmektedir. PVC kaplamalara göre son yıllarda tercih edilirliği daha fazla olan cam balkon uygulaması aynı zamanda evlerin mimari görüntüsünde de artı kazanım sağlamaktadır.

Cam Balkon Uygulamasının Özellikleri
Evlerin doğal görüntüsünü korumaya yardımcı olan, hem kapalı hem de tamamen açık kullanım fırsatı sunan cam balkon uygulaması farklı özelliklere sahiptir. Bu balkon uygulamaları standart olarak gerçekleştirilebileceği gibi aynı zamanda ısı yalıtımlı cam balkon uygulaması olarak da gerçekleştirilebilmektedir. Burada tercih edilecek olan cam türü tamamen ihtiyaçlar ve beklentiler doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.
Isı yalıtımlı cam balkon uygulamaları, balkonların hem yaz aylarında hem de kış aylarında daha işlevsel bir şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. Isı yalıtımı özelliği sayesinde özellikle kış aylarında balkon ısının korunmasını sağlayan ısı yalıtımlı cam balkonlar, balkonda daha fazla vakit geçirilmesine fırsat vermektedir. Isı yalıtımının yanı sıra ses yalıtımıyla da balkonlar oldukça kullanışlı bir hale gelmektedir. Balkon kültürü olan evlerde özellikle kış aylarında ısı yalıtımı sayesinde balkonda zaman geçirilebilmektedir.

Cam Balkon Uygulamasının Avantajları
Cam balkon uygulamaları pek çok nedenden ve ihtiyaçtan dolayı kişiler tarafından tercih edilmektedir. Bu nedenlerden ilki; balkonların dış etkenlerden olumsuz olarak etkilenmesinin önüne geçmek ve balkonları aktif olarak kullanılabilir hale getirmektedir. Cam balkon uygulaması ile kapatılan balkonlar, kullanışlı bir şekilde yaşam alanına dahil edilebilmektedir. Bu sebeple son yıllarda cam balkon uygulamalarına gözle görülür bir talep gerçekleşmektedir. Bu farkı, yeni inşa edilen konutların balkon uygulamalarına bakarak da görmek mümkündür.

Cam balkon uygulamasının sağladığı diğer avantajlar ise şunlardır:

  • Balkonların konforlu alanlar haline gelmesini sağlar
  • Kapatılan balkonların görselliğini korumasını sağlar
  • Balkonların daha aydınlık ve daha ferah olmasını sağlar
  • Balkonları dış etkenlerin olumsuzluklarından korur
  • İstenildiğinde tamamen açılması, istenildiğinde tamamen kapatılması sayesinde kullanışlılık sunar
  • Yalıtım özelliği ile kullanışlılığı arttırır
  • Evlerin maddi olarak değer kazanmasına etki eder
  • Kış aylarında balkonların ısısını korumayı sağlar ve balkonda vakit geçirilebilmesine olanak tanır
  • Modern görünüm oluşmasını sağlar
Görüldüğü üzere cam balkon uygulamaları farklı açılardan avantajların elde edilmesini sağlamaktadır. Bu uygulamanın PVC gibi diğer uygulamalardan en büyük farkı; estetik görüntü sağlaması ve dilendiği zaman tamamen açılabilir özellik taşımasıdır. Dolayısı ile modern görüntünün elde edilmesi ve kullanım kolaylığı sağlaması açısından cam balkon uygulamalarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Cam Balkon Uygulaması Fiyatı
Cam balkon uygulamalarında fiyat oldukça değişkendir. Her balkonun büyüklüğünün ve uzunluğunun farklı oluşu göz önüne alındığında net bir fiyat belirmesi yapmak mümkün değildir. Üstelik cam balkon uygulamalarında farklılıkların olması, cam özelliklerinin değişken olması gibi durumlar, fiyatların da değişken olmasına etki etmektedir. Bu sebeple, cam balkon fiyatları hakkında en kesin ve net bilgi, firmanın keşif işlemleri sırasında belirlenebilmektedir. Cam balkon uygulamalarının, tıpkı hazır mutfak ve benzeri uygulamalar gibi evin değerini yükselten bir uygulama olduğu unutulmamalıdır.


Balıkesir Cam Balkon